Грейна елхата, Дядо Коледа пожела на Добрич да е по-красив и богат
Грейна елхата, Дядо Коледа пожела на Добрич да е по-красив и богат / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Грейна коледната елха, Дядо Коледа пожела на Добрич да е по-богат
59310
Грейна коледната елха, Дядо Коледа пожела на Добрич да е по-богат
  • Грейна коледната елха, Дядо Коледа пожела на Добрич да е по-богат

Зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева запали светлините на 11-метровото коледно дърво на Добрич. За разлика от предишни години церемонията се състоя не следобед, а вечерта и светлините бяха заплаени по тъмно. Преди това във фоайето на Концертна зала "Добрич" бе открита изложба от елхи, украсени с играчки, изработени в добричките детски градини. Събитието премина с поздрав от стихотворения, песни и танци от възпитаници на ЦДГ "Радост".

Присъстващите посрещнаха там Дядо Коледа, който поздрави децата, раздаде лакомства и помогна на зам.-кмета да запали лампичките на елхата. Старецът се беше подготвил с мерена реч, в която пожела на Добрич - "Нека стане този град двойно по-красив, богат. Нека празници да има пролет, лято есен, зима. Улиците да са чисти, да посрещате туристи, да забравим що е криза, в Добрич да се влиза с виза!".

По традиция общината украсява елхата на площад „Демокрация". Тя е изкуствена и украсена с хиляди разноцветни лампички, гирлянди и камбанки, а на върха сияе светеща звезда.
От началото на месеца вече се движи и празничното влакче, което гостува всяка година в Добрич за коледните и новогодишни празници и превозва всички желаещи по пешеходната зона.

Чуйте атмосфера от вечерта - в аудиото.