Годишна ревизия тече в Окръжен съд Добрич
Годишна ревизия тече в Окръжен съд Добрич / Окръжен съд Добрич - пресцентър

Годишна проверка на организацията и движението на делата в Окръжен съд – Добрич извършват от Апелативен съд – Варна. Контролът обхваща периодът от 01.01.2012 г. до 01.11.2012 г.

Проверката е част от традиционните ревизии, които Апелативен съд – Варна прави в края на годината на окръжните съдилища в апелативния район. В тях се проследява  образуването, разпределението и насрочването на делата, спазването на случайния принцип на разпределението им, подготовката за заседание, причини за отлагането, спазване на сроковете за изготвяне на съдебни актове и други текущи въпроси.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич припомня, че при извършената в края на 2011 г. ревизия на дейността му от Апелативен съд – Варна, бе дадена много добра оценка за организацията по образуването и  разпределението на наказателните дела, подготовката им за съдебни заседания и спазването на сроковете за изготвяне на съдебните актове. Оценката за работата на съдиите от гражданското отделение на Окръжен съд – Добрич бе отлична, а за търговското правораздаване бе отчетено, че е постигнало по-голяма бързина и ефективност в сравнение с предходната година.