Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Ген.Тошево
Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Ген.Тошево / Дарик Добрич
Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Ген.Тошево
80882
Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Ген.Тошево
  • Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Ген.Тошево

Георги Русев е кандидатът за кмет на Реформаторския блок в Генерал Тошево. Той бе представен пред журналисти в Добрич лично от лидера на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. „За момента четири от петте партии в РБ са обявили подкрепата си за Георги Русев, разчитаме, че до ден – два всички  ще го подкрепят. Надяваме се на обща листа и обща регистрация на партиите от РФ както в Добрич, където вече е решено, така и в Ген.Тошево. Това прави Добричка област в известен смисъл лидер в съревнованието къде най-бързо ще стигнем до общи силни кандидатури. Навсякъде в страната водим преговори за единни листи” – информира Кънев. Той категорично отказа да коментира вътрешнокоалиционните разногласия с думите:

„Не коментирам никакви вътрешнокоалиционни въпроси. Политик съм от близо 10 години и съм  научил едно нещо – всеки път, когато си коментираш коалиционните отношения пред медиите , губиш 1%, ако го правиш 100 дни поред – няма да получиш нищо.  Когато има споразумение – ще го видите”.

„В лицето на Георги Русев имаме много силна кандидатура и сме с претенции да имаме добри позиции на предстоящите избори” – заяви Билгин Якубов – областен  лидер на Народна партия „Свобода и достойнство”.

Самият Георги Русев определи себе си като дясно мислещ човек, който познава проблемите в община Генерал Тошево и живее с тях. „Реформаторският блок е най-близо до моите разбирания, сближихме позиции и се стигна до тази кандидатура. Имам куража да съм техен кандидат, защото не е без значение, че формацията е в управляващото мнозинство”. Той определи като най-сериозен свой опонент на предстоящите избори кандидатът за кмет на БСП, защото партията управлява няколко мандата поред в общината.

Георги Русев е роден през 1963 г. в Ген.Тошево. Завършил е Аграрния университет в Пловдив, по професия е агроном.  Работил е в Областна дирекция „Земеделие”, бил е директор на ДФ „Земеделие” – Добрич, бивш председател на Общинския съвет и зам.-кмет на Ген.Тошево. Членувал е в СДС от 1999 г., а през 2007 г. заема ръководни дължности в управлението на Ген.Тошево от квотата на ДПС, без да е член на партията. В момента Русев не членува в партийни организации, занимава се се с обработването на 100 дка земеделска земя. Семеен е, с едно дете и едно внуче.

Чуйте какво сподели за себе си пред журналисти Георги Русев в звуковия файл: