Изложба пейзажи "Размисли"
Изложба пейзажи "Размисли" / "Двореца"
Над 35 живописни творби на Евгени Недев, обединени под името „Размисли“ показва галерия „Тихото гнездо“ на ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик от 4 до 14 юли. Младият габровски художник твори в областта на класическия пейзаж. Отскоро е член на Съюза на българските художници и председател на габровската група. Директор е на художествената галерия "Христо Цокев" в Габрово.
Според проф. Иван Кънчев, творчеството на младия художник е различно от това, което рисуват неговите връстници. „Нищо излишно и модерно, нищо неразбрано и нищо завоалирано няма на пръв поглед в платната на Евгени Недев. Всъщност точно това е най-голямото му достойнство. Той има сетива за пейзажа, чувства красотата – не си я измисля. Пол Сезан има теза – че добрият живописец се познава по това как умее да работи със зеления цвят. Евгени умее да го прави, както и да изобразява много добре задните планове – там, където хоризонтът се среща с небето.“ – казва професор Кънчев.

Рисувани през последната една година, творбите са реалистични и оставят спомен за озарен от слънцето хоризонт. Изложено е и платното „Свобода“, спечелило на твореца възможността да специализира два месеца в "Сите дез Ар" в Париж, Франция. Експозицията е допълнена от серия натюрморти, изпълнени в пастелни тонове.