Експедиция в Ботаническата градина в Балчик за Европейските дни на птиците
Експедиция в Ботаническата градина в Балчик за Европейските дни на птиците / БДЗП

Експедиция в Ботаническа градина Балчик ще се проведе на 6 октомври, неделя, от 10.00 ч.. Тя е посветена на Европейските дни на птиците, които ежегодно се провеждат през първите почивни дни на месец октомври - от 1993 г.

По време на разходката, с помощта на специалисти от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), ще се проведе наблюдение на мигриращите птици на територията на Ботаническата градина с цел събиране на данни за видовия състав и числеността им. Данните ще бъдат записани и изпратени към националния координатор за събитието, а по-късно и до Словашкото орнитологично дружество, което е международен координатор на Дните през 2013 г.

Европейските дни на птиците са обща инициатива на природозащитните организации, членове на BirdLife International - най-голямата световна организация за защита на природата и птиците. Тази година в инициативата се включват над 30 страни от Европа и Азия, сред които е и България.

В експедицията в Балчик може да се включи всеки любител на природата и птиците. Желаещите могат да се запишат на сайта на БДЗП и във фейсбук страницата "Птиците на Добрич".