Ефективно наказание за доставчик на наркотици в Балчик
Ефективно наказание за доставчик на наркотици в Балчик / netinfo

32-годишният наркодоставчик Свилен Гелев от Варна ще изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим. Днес той се призна за виновен пред Добричкия окръжен съд, че на 30 юни тази година в Балчик, при условията на опасен рецидив, е заловен с 4,899 гр. хероин на стойност 377,21 лв.

Гелев заяви пред съдебния състав желанието си да сключи с държавното обвинение споразумение, което има значение на влязла в сила присъда. Магистратите одобриха споразумението за налагане на ефективно наказание на подсъдимия и прекратиха наказателното производство срещу него.

Варненецът бил в Балчик, за да достави дрога на свой редовен клиент. Докато разговаряли в паркирания му на автогарата автомобил, към тях се приближил полицейски патрул. Служител на реда поискал документите на водача и като установил, че той няма книжка, разпоредил да отиде при колегата му в патрулния автомобил. Гелев тръгнал, но се забавил необичайно. Изхвърлил под полицейската кола опаковка от „Упсарин”. В нея са намерени 32 пакетчета с хероин.

Установено е, че Гелев е наркозависим.