Добричкият окръжен съд потвърди наказание за улична стрелба
Добричкият окръжен съд потвърди наказание за улична стрелба / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложена от Каварненския районен съд условна присъда „лишаване от свобода” за срок от 2 години с 4 години изпитателен срок и обществено порицание. Присъдата е наложена на 41-годишния Исмаил Бектешев от шабленското село Граничар.

Каварненския съд го е признал за виновен, че през януари миналата година в с. Граничар, без да има необходимото разрешително той е държал огнестрелно оръжие – гладкоцевна ловна пушка „ИЖ 18” и 11 патрони за нея. При безразборна стрелба Бектешев е причинил лека телесна повреда на свой братовчед.

Добричкият окръжен съд потвърждава, че Бектешев е осъществил престъпление при пряк умисъл. Той грубо е нарушил обществения ред като е предизвикал скандал и се е заканил с физическа саморазправа с други лица, носел е заредено оръжие в населено място и е стрелял безразборно с него. Бектешев е произвел непровокирани изстрели срещу съселянин и му е причинил лека телесна повреда. Добричките магистрати смятат, че първата инстанция е определила и справедливо обезщетение на пострадалия в размер на 1 000 лева.