Добрич получи 1 млн. лева за реализацията на проект за ремонт на пътища
Добрич получи 1 млн. лева за реализацията на проект за ремонт на пътища / netinfo

Община Добрич получи авансово 1 млн. лева за ремонти на общинските пътища, съобщиха от кметството. Средствата се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет. С отпуснатата сума ще започнат дейностите по проект "Рехабилитация и реконструкция на общински пътища на територията на Община Добрич". Общата му стойност е 5 млн. лева, безвъзмездно финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие". 

Проектът предвижда да бъдат ремонтирани шест стратегически пътни отсечки извън регулация, които се намират на входа и изхода на града. Това са 440 м от пътя  Варна - Добрич (участък от бул. "25 септември"), отклонението до Гробищния парк, отклонението до Лесопарк "Дъбовете".  Ще бъдат ремонтирани още 1540 м от бул. "3-ти март" (участъкът от сервиз ХИЛТИ до кръговото колело),  1000 м от пътя до бившия военно-ремонтен завод "Хан Аспарух", както и отсечката от бул. „Добруджа" до околовръстния път. 

Общата дължина на ремонтираните пътища ще бъде 7380 м. Проектът ще продължи две години и ще осигури надежден транспортен достъп до съществуващи и нови индустриални зони и жилищни територии.