ДЛС Балчик доставя дърва за огрев
ДЛС Балчик доставя дърва за огрев / СИДП
Държавно ловно стопанство-Балчик вече е доставило 85% от заявените от жители на общината дърва за огрев, съобщиха оттам. Кметовете на населени места в региона са внесли в стопанството 1 137 заявления от физически лица за 9 055 пространствени кубически метра дърва.
 
До момента са изпълнени 984 от молбите, като са доставени 7 874 кубика дърва. Процесът на приемане и експедиране на дървесина за местното население продължава, каза директорът на стопанството инж. Калинка Тодорова. Тя допълни, че обикновено активното търсене на дърва за огрев започва през септември, когато приключи туристическият сезон.
 
Към момента стопанството разполага с 1 354 кубически метра дърва в района на Батово, които също ще бъдат предоставени на физически лица. През следващите дни ще бъдат доставени заявените количества за общините Каварна и Шабла.
 
Все още има отделни домакинства от Соколово, Сенокос, Безводица, Ляхово и Оброчище, които не са получили поисканите от тях дърва, но в рамките на този месец и техните нужди ще бъдат задоволени.