Деца от 15 държави идват за фестивала Трикси в Балчик
Деца от 15 държави идват за фестивала Трикси в Балчик / netinfo

Представители на България, Русия, Украйна, Италия, Америка, Естония, Латвия, Румъния, Израел, Германия, Молдова, Малта, Виетнам, Полша и Южна Осетия ще вземат участие в третото издание на детския фестивал на изкуствата „Трикси" в Балчик. От 15 до 25 август инструменталисти, певци, танцьори, акробати, художници и фотографи ще показват своето артистично майсторство и характерните особености на своята национална култура на сцените в Белия град, Албена, Добрич и с.Гурково.

Утвърдена традиция е лауреатите от отминалите фестивали да представят таланта си извън пределите на страната. След миналогодишния фест, деца от Варна, Добрич, Русе, София и Търговище представиха България и „Трикси" в Русия, Германия, Италия, Израел, Доминиканската република, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина и спечелиха заслужени награди.

Сега организаторите на фестивала - Арт център „Стринджендо", обещават най-добрите творци от третото издание на проявата да участват в концерт в румънската столица Букурещ, който ще се проведе в началото на октомври.

И тази година фестивалът се подпомага финансово от Община Балчик.