Дават на концесия хана и гостилницата в Стария Добрич
Дават на концесия хана и гостилницата в Стария Добрич / Дарик Добрич

Общинският съвет на Добрич реши да бъдат открити процедури за предоставяне на концесии за хана и гостилницата в АЕМО „Стария Добрич". Гласувано бе срокът и на двете концесии да бъде по 20 години.

В условията за концесия на хана се казва, че не може да се променя архитектурно - етнографския облик на обекта. Всякакви архитектурни и строително-ремонтни дейности трябва да се съгласуват с общината и Регионалния исторически музей.

Концесионерът трябва да вложи през първата година след подписване на договора не по-малко от 50 000 лева без ДДС в обекта и още 30 хиляди до десетата година. До края на първата година трябва да бъдат разкрити минимум 7 работни места, които да се запазят до края на срока на действие на концесионния договор. Минималното годишно концесионно плащане за хана е 19 500 лева.

Концесионерът на гостилницата трябва да инвестира през първата година 110 000 лева, още 30 хил.лева до 10-ата година и да разкрие минимум 6 работни места. Размерът на минималното годишно концесионно плащане ще е 11 500 лв.

В условията към двата договора ще залегне изискването в хана и гостилницата да бъдат настанявани и изхранвани футболистите от ФК"Добруджа 1919".