БСП организира конференция, посветена на образованието
БСП организира конференция, посветена на образованието / Дарик Добрич

Областният съвет на БСП и Областният съвет на жените-социалистки организират конференция на тема „Образованието - традиции, състояние, перспектива. Нашата алтернатива". Форумът ще се проведе от 10.00 ч. в Международен колеж.

Проектът на БСП „Знанието - основа за развитие на човека и на обществото" ще представи Уляна Пачева - секретар на Съвета за образование и наука, иновации и квалификация към Националния съвет НС на БСП. Валентина Богданова - народен представител от БСП, член на парламентарната комисия за образование и наука, младеж и спорт, ще говори по темата „Законодателството на ГЕРБ за образование. Позицията на БСП и на парламентарната група „Коалиция за България".„Психичното здраве на децата и гарантирането на тяхното личностно развитие" е лекцията на доц. Христо Монов - преподавател в СУ „ Св. Климент Охридски", психолог, бивш заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Обобщенията от целодневната дискусия, в която ще участват и учители от Добричка област, ще направи проф. д.н. Ваня Добрева - народен представител, член на парламентарната комисия за образование и наука, младеж и спорт. Доклад за състоянието на образователната система в региона ще направи Гинка Василева - регионален председател на КНСБ и общински съветник от групата на БСП-Добрич.