Албена обяви новостите за следващия сезон
Албена обяви новостите за следващия сезон / Дарик Добрич

Албена стартира своите продажби за Сезон 2014 от 10 октомври, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс. Курортът, който навлезе в своята юбилейна 45-та година, поощрява с 15% отстъпка туристите, които направят резервация онлайн до 31 октомври чрез сайта albena.bg, колцентъра или мобилното приложение на едноименния курорт. Офертата за ранни записвания продължава и от 1 ноември до 31 януари, когато намалението е 10 на сто, а от 1 февруари желаещите да летуват в Албена получават 5%, но само за резервация чрез сайта на компанията.

От Албена обявиха и новостите за Лято 2014. На 10-ти юни 2014 година ще бъде финализиран проектът по изграждането на първия на територията на Албена aквапарк. Аквамания ще заема площ от около 40 000 кв м и ще бъде разположен между Вариете Театър Албена и хотел Ралица. Аквапаркът ще разполага с високачествени модерни съоръжения и пързалки, подходящи както за деца, така и за възрастни.

Следващата година всички гости ще могат да се възползват от безплатен Wi-Fi интернет на всички открити и публични места на територията на Албена, както и на плажа.

През 2014 година хотел Ралица ще се присъедини към немската верига “PrimaSol“, част от която е хотел Ралица Супериор.

PrimaSol Ралица Супериор Гардън ще бъде напълно рекоструиран. Част от планираната реконстукция включва и реновиране на 15 вили Вита Парк, които поради близката си локация до PrimaSol Ралица Супериор Гардън ще бъдат представяни с марката PrimaSol.

През 2014 година хотел Лагуна Бийч ще бъде френски клубен хотел под името CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE. Продуктът, който хотелът ще предлага, ще бъде изцяло ориентиран към френски пазар, а анимационната програма и всички забавления за гостите ще бъдат на френски език.

От месец Август 2013 година Албена е официален партньор на Българската Федерация по Тенис. Албена разполога с 13 тенис корта 6, от които са напълно реновирани, а станалите 7 ще бъдат модернизирани през зимния сезон. В плановете е заложено изграждането на още 10 тенис корта до 2015 година, с което  Албена ще се превърне в един от най-модерните тенис центрове у нас.

И през 2014 година Албена ще продължи тенденцията да предага на своите гости интересни възможности за развлечение, забавление и релакс с голф и йога занимания. Уроците по голф се провеждат на първото голф игрище на Българското Черноморие - Lighthouse Golf Resort от професинален инструктор. Предаганите голф пакети включват още екипировка и трансфер от хотела до голф ингрището. Йога заниманията се провеждат два пъти дневно /сутрин и вечер/ под ръководството на индийския гуру Сандип Кумар и включват въведение в основните йога асани, практикуване на различни дихателни техники, медитация и др.

В началото на лятото на 2014 година се очаква откриването на първия литературно-тематичен ресторант в България. Всички посетители на този уникален ресторант ще имат възможността да се докоснат до произведенията на Йордан Йовков на 9 различни езика и да вкусят типични български астия.

За предстоящия сезон програмата Dine Around ще бъде валидна за периода до 30-ти юни 2014 и от 1-ви септември 2014 година. За всички гости на хотелите Калиакра, Гергана, Сенди Бийч, Мура, Славуна и Лагуна Бийч програмата ще бъде активна през целия сезон.

Като резултат от голямата популярност, която откритата в началото на месец юни 2013 година плажна библиотека придоби, през предстоящия сезон в Албена ще бъдат изградени нови две библиотеки на различни места на най-красивия плаж по българското черноморие. В допълнение към това в няколко хотела ще бъдат открити 10 библиотеки със специално обособени читални.

През 2014 голяма част от съоръженията на плажа, като душове, съблекални, шезлонги и чадъри ще бъдат заменени от нови по-висококачествени.