Сцена от спектакъла "Аладин" на ДКТ "Дора Габе" - Добрич, режисьор Лео Капон
Сцена от спектакъла "Аладин" на ДКТ "Дора Габе" - Добрич, режисьор Лео Капон / ДКТ "Дора Габе" - Добрич
Режисьорът Лео Капон възражда легендарното представление за малки и големи
Кукленият театър в Добрич кани на поредната си премиера. Този път трупата изненадва с едно старо-ново представление на „Аладин”. Режисьор на пиесата е Леонард Капон, който се завръща като постановчик на същото представление на  добричка сцена след 19 години. В тогавашния спектакъл „Аладин” ролите се изпълняват от Екатерина Илиева и Петър Петков, настоящ  директор на театъра. Тогава спектакълът печели четири статуетки „Златен делфин” на Международния куклен фестивал във Варна.

В съвременната версия на „Аладин” на сцената ще видим актьорите Мила Боянова и Румен Куртев. „Представлението е направено като съревнование между двама актьори, които изпробват въображението си и дава възможности за много импровизации. Чрез въображението в тази приказка се преплитат много теми като приятелството, дали наистина е чак толкова добре да ти се сбъдват мечтите и кое е все пак по-интересно – сбъднатата или несбъднатата мечта. Представлението е много игрово, а това винаги е интересно за децата” – коментира новия прочит на спектакъла режисьорът Лео Капон. Той не скри, че се е зарадвал много на поканата от директора на кукления театър в Добрич Петър Петков да постави отново „Аладин” на добричка сцена.

Режисьорът на спектакъла "Аладин" Лео Капон и директорът на ДКТ "Дора Габе" - Добрич Петър Петков
Дарик Добрич

Самият Петков коментира мотивите си да включи отново заглавието в премиерния афиш на театъра така: „Самото представление е така конструирано, че винаги е актуално – като тематика и проблематика. В него има много теми, които биха заинтригували и децата, и възрастния зрител”.

Премиерното представление на „Аладин” може да гледате на 24 април, от 18.00 часа на сцената на ДКТ „Дора Габе” в Добрич.

Преди това на 21 април /петък/ от 19.00 часа отново на сцената на кукления театър ще бъде представена още една премиера.  Възпитаниците на Куклено-театралната школа към ДКТ „Дора Габе” – Добрич ще представят пиесата „Да живеят приказките” под режисурата на Румен Куртев. С тази постановка трупата ще участва в 20-то издание на Международния фестивал на любителските театри в Каварна в края на май, а очакванията са младите театрали от Добрич отново да завоюват призови места.