Агенцията по храните стартира срещи с туристическия бизнес
Агенцията по храните стартира срещи с туристическия бизнес / Дарик Добрич - архив

Във връзка с настъпващия летен туристически сезон Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас ще проведат срещи с представители на бизнеса и браншовите организации в сектора на туризма - Асоциации на хотелиери и ресторантьори, собственици на хотели, хотелски комплекси, почивни бази, наематели и арендатори на плажни ивици, съобщиха от БАБХ.

На срещите експертите от БАБХ ще запознаят заинтересованите лица с констатираните несъответствия през изминалия летен туристически сезон и ще проведат обучения за правилното прилагане на законодателните норми, свързани с безопасността на храните. Целта на срещите е да се направи анализ на констатираните несъответствия и да се обсъдят конкретни мерки, които могат да се предприемат от  бизнес операторите и асоциациите, с цел предотвратяване на рискове за потребителите и безпроблемното протичане на летния туристически сезон.

Общо 4 692 проверки от началото на месеца до момента са извършили инспекторите от БАБХ. Издадени са 231 предписания, съставени са 34 акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 767 килограма хранителни продукти от животински и неживотински произход, както и 2 434 литра безалкохолни напитки. Един обект е с временно преустановена дейност.