8 шофьори без валидни винетки са засечени за седмица
8 шофьори без валидни винетки са засечени за седмица / Sofia Photo Agency

Служителите на „Пътна полиция - КАТ-Добрич извършват ежедневни проверки за наличие на новите винетни стикери, които официално са в сила от 1 февруари, съобщи пред Дарик шефът на КАТ гл. инспектор Жулиян Минев. За една седмица пътните полицаи са засекли 8 нарушители. През 2010 г. за липса на валидна винетка са санкционирани 250 души. Глобата за леки автомобили е 100 лева, а за товарни - 1000 лева. Санкциите ще скочат трикратно с приемането на измененията в Закона за движение по пътищата, предупреди гл.инспектор Минев.

Преди залепването на новия стикер старият трябва старателно да се изчисти от стъклото. В противен случай шофьорите заплащат глоба от 20 лева според Закона за пътищата, уточни шефът на ОУП-Добрич инж.Иван Светославов. Водачите на МПС няма да бъдат санкционирани при невписване на регистрационния номер на колата си върху новата винетка. Причината е забавянето на приемането на измененията в пътния закон.

Само в ОУП-Добрич от началото на годината са продадени около 5000 винетки за леки автомобили, каза още инж.Светославов. Срокът на новите винетките е до 31 януари 2012 година.