70 фирми заявиха участие в борсата за семена
70 фирми заявиха участие в борсата за семена / netinfo

70 български фирми и представителства на чужди компании ще вземат участие в традиционното международно изложение "Борса за семена и посадъчен материал". Това съобщи изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова. Изложението ще се проведе от 3 до 7 февруари в спортен комплекс "Простор".

85% от фирмите са традиционни участници в проявата. На изложението ще се представят производители на семена и посадъчен материал, торове и препарати, мало- и едрогабаритна техника от България, Турция, Холандия, Франция, САЩ, Дания, Германия, Чехия и други държави.

"Засега не усещаме финансовата криза, защото партньорите ни не намаляват, имаме и нови участници. Има и тенденция за увеличаване на заетите изложбени площи, особено откритите, където се показва земеделска техника", заяви Иванова.

В рамките на панаира ще се организира кръгла маса за развитието на българското земеделие две години след влизането ни в ЕС. По традиция ще бъдат връчени отличия за най-добър селекционер и най-добър семепроизводител.

Присъствието си на форума вече е повърдил депутатът Радослав Иванов, който е член на парламентарната комисия по земеделието и горите и председател на подкомисията по усвояване на средствата от Европейския съюз.