1951 зрелостници ще държат матури в Добричка област
1951 зрелостници ще държат матури в Добричка област / netinfo

1951 са зрелостниците в Добричка област, които ще държат матури, съобщи шефът на РИО Рина Иванова. Тя увери, че в областта вече е създадена добра организация за провеждане на изпитите. Те ще се състоят във всички училища, в които има завършващи среден курс на обучение.

Зрелостниците получават от учебното заведение служебна бележка с имената си и предметите, по които ще държат матури. На 1 юни е задължителният за всички изпит по български език и литература. На 3 юни ще се проведе вторият задължителен изпит по избираем предмет.

Абитуриентът трябва да влезе в изпитната зала със служебната бележка и документ за самоличност. В една зала ще има най-много 15 деца и по двама квестори. Изпитите започват в 8.00 часа. Преди матурите квесторите ще минат през специален инструктаж, допълни Рина Иванова.

Най-много ученици - 711 - са предпочели за втори задължителен изпит география и икономика, 304 зрелостници са избрали математика. Две деца са заявили по желание трета допълнителна матура по руски език, едно ще държи трета матура по немски и едно - по френски език.