117 служители с награди за празника на МВР
117 служители с награди за празника на МВР / Дарик Добрич

На 5 юли се отбелязва професионалния празник на служителите на МВР. На тържествено събрание в Областната дирекция в Добрич са обявени наградените служители за тази година, съобщават от пресслужбата на ведомството.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати писмена похвала получават 49 души. На 37 е присъдена по-висока степен на категория на държавни служители, а 31 ще бъдат повишени в длъжност.

"Съвременното общество разчита на нашия професионализъм, отговорност и адекватни действия", посочва в словото си за празника директорът на ОД на МВР Добрич комисар Стефан Йончев. "Въпреки трудностите, които съпътстват нашата работа в бързо променящата се среда, ние следваме добрата традиция, поставена преди 133 години и продължаваме да усъвършенстваме методите си, за да сме още по-продуктивни", отбелязва той и изказва благодарност на семействата на служещите в полицията и пожарната за разбирането, което проявяват поради постоянното отсъствие от дома и напрегнатото ежедневие.

На служителите директорът благодари за високия професионализъм, себеотрицание и енергията, която влагат в изпълнение на задълженията си.