Зърнопроизводителите: Спираме протеста. Засега!
Зърнопроизводителите: Спираме протеста. Засега! / Dariknews, архив
Зърнопроизводителите: Спираме протеста. Засега!
47855
Зърнопроизводителите: Спираме протеста. Засега!
  • Зърнопроизводителите: Спираме протеста. Засега!

Зърнопроизводителите прекратиха протестните си действия до 31 януари догодина. „Ще видим дали ще получим субсидиите до края на януари и дали ще влезе в сила намалението на акциза на горивата за ползване за земеделски нужди, това са две точки които трябва да се изпълнят", каза за Дарик Бургас Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите и зам.- председател на Националната браншова организация.

Фермерите не отстъпват от исканията си за оставки на министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на земеделието Мирослав Найденов. „Хората са изморени, вчера имаше много дъжд, много студ и за това се отказваме и от шествието си до Парламента", коментира още Киров. Изтеглянето на селскостопанските машини от София ще стане тази вечер след 20 часа.

Относно мнението на земеделския министър, че зърнопроизводителите са били фаворити на Министерството, зам. - председателят на Националната браншова организация каза, че това означава, че имат добре изградена структура и са си вършили добре работата.

Той не пожела да коментира позицията на колегите си от асоциациите на собствениците на земеделски земи, на производителите в България, на тютюнопроизводителите, на свиневъдите и птицевъдите, които се разграничиха от исканията за оставки на министри от правителството на Бойко Борисов.