Започна приемът на проекти по Оперативна програма “Регионално развитие”
Започна приемът на проекти по Оперативна програма “Регионално развитие” / netinfo

Днес в Бургас бе даден официалния старт на кампанията по приемане на готови проекти към Оперативна програма “Регионално развитие” /2007 – 2013 г./, по която основен бенефициент са общините у нас. На откриването приъстваха и зам.кметовете по евроинтеграция и строителство  Ивелина Василева и Костадин Марков. 

“Вече имаме готови разработки и незабавно ще ги предадем за одобрение. Влизаме в работен ритъм и подготвяме още доста проекти”, сподели Ивелина Василева. Според зам.кметът по строителството  Костадин Марков за общината е важно спечелването на повече проекти по оперативната програма.

 Проектните предложения които се приемат са по две схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: “Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали” и “Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”, съответно по операция 1.1. “Социална инфраструктура” и операция 2.1. “Регионална и местна пътна инфраструктура”.

Официалният старт на инициативата бе даден едновременно в шест регионални центъра – София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Видин.