Всички да подкрепим ROBO-FABRIC
Всички да подкрепим ROBO-FABRIC / www.minchev.eu

Д-р Димитър Минчев, ръководител на проекта „ROBO-FABRIC” помоли за помощ на финалния кръг за супер престижната награда на американския космически институт NASA. Участниците в работата са IT ентусиасти – преподаватели и студенти от Бургаския свободен университет. „ROBO-FABRIC” се класира за финала след като спечели престижната награда на публиката в Бургас по време на международното техническо състезание NASA Space Apps Challenge 2015, на 11 и 12 април. Нашите изследователи са единствените българи, допуснати до Топ 15 от цял свят. Целта е те да достигнат до Топ 5 и така да прославят техническата мисъл в нашата страна.

Проектът „Фабрика за роботи” се състои от няколко устройства: екструдер, с който е рециклирана използвана пластмаса от стари клавиатури и е произведен материал за 3D принтер. С него са отпечатани шаси и колела на роувър, който е базиран на GHI Electronics .NET Gadgeter хардуерни модули и е програмиран посредством технологиите на Microsoft: платформата Microsoft Micro.NET Framework и езика за програмиране C#. За повече информация посетете сайта  http://dev.bfu.bg/robofabric/

Подкрепете  ROBO-FABRIC на интернет страницата на НАСА https://2015.spaceappschallenge.org/award/#peopleschoice. Там намерете българския проект и натиснете "Vote". Крайният срок е 6 часа на 4 май, българско време.