В Средец деца и младежи в риск ходят на училище
В Средец деца и младежи в риск ходят на училище / netinfo
В Средец деца и младежи в риск ходят на училище
86165
В Средец деца и младежи в риск ходят на училище
  • В Средец деца и младежи в риск ходят на училище

Децата и младежите в риск от община Средец посещават училище. Това стана ясно на финала на проекта "Устойчиво развитие, чрез мултикултурно образование - грижа за деца в риск в община Средец".
Той продължи в рамките на 22 месеца. Основната му цел е постигната - подобряване състоянието на децата в риск на възраст от 3-6 години, с акцент върху образователната интеграция на деца от уязвими социални групи, включително от ромски произход.Той се реализира по програма BG06 "Деца и младежи в риск", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
Осигуряване на правилно емоционално и езиково развитие, допълнително насърчаване на децата от ромски произход, чрез индивидуални сесии с логопеди и психолози, активна работа на специалисти с деца попаднали във фокуса на педагозите и деца, които имат необходимост от допълнителна помощ в тази посока са само част от дейностите по проекта.
За неговото успешно приключване и за всичко, което експертите са успели да направят в рамките на проекта, чуйте в звуковия файл от г-жа Маргарита Стойчева - гл. експерт "Управление на Европейски програми и проекти":