В Приморско ще се борят за Купата на кмета
В Приморско ще се борят за Купата на кмета / netinfo

Старт на два успешни турнира - по футбол и народна топка ще бъде даден този уикенд в Приморско. Надпреварата между женските отбори, които ще се борят в съботната лига по народна топка, ще започне на 9 януари /събота/ от 13 часа в спортната зала в морския град. На същото място от 11 часа в неделя футболни тимове ще премерят сили в неделната лига „За купата на кмета".
Началото на двата двумесечни турнира бе поставено в заседателната зала в Общината, където кметът д-р Димитър Германов се срещна с организаторите и част от състезателите.
Германов чрез жребий определи отборите, които ще се срещнат в първия кръг от надпреварата. Кавалерски и тази година най-напред бяха изтеглени женските отбори, които ще се състезават в първите срещи по народната топка. Девет отбора, някои от които с интересни наименования, като „Леопардови момичета" - Ново Паничарево, миналогодишните победителки „Хитрите лисици"- Приморско, „Рома"- Приморско, „Атлиман"- Китен, „Танцови фурии" - Приморско, „Ахтопол" - Ахтопол, „Акули" - Приморско, „Веселие" - Веселие, „Прим"- Приморско, ще влязат в спор за призовото място.
В неделната футболна лига „За купата на Кмета" ще се надпреварват десет отбора от Приморско, Созопол, Царево, Ахтопол, Равна гора и Ясна поляна. Жребият определи първия мач да бъде между отборите на Созопол и Равна гора.
Ето и срещите от първи кръг:

Съботна лига Народна топка - жени
9.01.2016 г. /събота/ - спортна зала -Приморско
13.00 часа - „Хитрите лисици" - „Веселие"
14.00 часа - „Леопардови момичета" - „Атлиман"
15.00 часа - „Акули" - „Танцови фурии"
16.00 часа - „Ахтопол" - „Прим"
„Рома" - почива
Неделна футболна лига „За купата на Кмета"
10.01.2016 г. /неделя/ - спортна зала - Приморско
11.00 часа - „Созопол" - „Равна гора"
12.00 часа - „ДЛС Ропотамо" - „Царево"
13.00 часа - „Химпекс" - „Ахтопол"
14.00 часа - „Ропотамо ветерани" - „Ясна поляна"
15.00 часа - „Ропотамо джуниър" - „Атлетик"