/ Пресцентър
Тридесет възпитаници на училище „Христо Ботев” Поморие станаха част от местната администрация по повод празника на българската община. Инициативата, популярна като „Ден на отворените врати”, се провежда за шеста поредна година по идея на кмета Иван Алексиев.

Той и колегите му посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения. По-рано вътрешни демократични избори в ОУ „Христо Ботев” Поморие излъчиха Кадрие Исмаилова за тазгодишния кмет за един ден.

Тя и съучениците ѝ от V, VI и VII клас влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти. Беше проведена оперативка, приемен ден, удовлетворени молби от граждани. Приоритетните теми на заседанието бяха предстоящото зимно почистване и децата, които преждевременно напускат училище.

Градоначалникът връчи на всички деца и директорката Кръстинка Цветкова сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. В отговор те го изненадаха с голяма торта, изобразяваща картата на Поморие.