Първи учебен ден в Бургас
Първи учебен ден в Бургас / netinfo
Областният управител откри учебната година в ОУ "Климент Охридски" , възпитаници на Математическата трогнаха с дарение
2132 са първокласниците, които тръгват на училище в Бургас тази година. 2083 от тях ще учат в общинските училища, 44-ма в НУМСИ "проф. Панчо Владигеров" и 5 в частно  начално училище " Д-р Мария Монтесори".
Вълнуващо и артистично беше началото на учебната година за Музикалното училище в Бургас.  Ръководството там посрещна 44 талантливи деца, разпределени в две творчески паралелки, сред тях и дъщерята на Мариета Ханджиева от пресцентъра на Община Бургас, Летисия. 
Областният управител Вълчо Чолаков присъства на тържествата в ОУ "Климент Охридски" Бургас. Чолаков се обърна към присъстващите  учители, родители и ученици с пожелания за успешна учебна година, изпълнена с много постижения, завоювани победи и покорени върхове. Той изрази своята увереност, че в бургаските училища освен усвоени знания, децата ще се научат да бъдат добри и достойни личности. 

Вълчо Чолаков - областен управител Бургас
netinfo


"Вярвам, че ще вложите целия си ентусиазъм, креативност и постоянство, за да изградите един силен и сплотен екип. Няма по- силен човек от знаещия.Родители и учители сме хората, които трябва да дадем примера. Ние сме тези, от които зависи тяхната толерантност, възпитание, спазване на нормите и правилата в обществото. Ние сме тези, от които зависи тяхната увереност, решителност, самостоятелност", каза в обръщение към учениците областният управител. 
Заместник-областните управители проф. Севдалина Турманова и Владимир Крумов присъстваха на откриването на учебната година съответно в СОУ " Св.Св.Кирил и Методий" гр.Бургас и СОУ  "Св. Св. Кирил и Методий" гр.Карнобат.

ПМГ - Бургас дарение на ученици
netinfo


Вълнуващо беше началото и на първия учебен ден в ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, където годината беше открита от зам.-кмета Красимир Стойчев. В негово присъствие възпитаници от випуск 2002 на Математическата събраха 9500 лева, които дари на ръковоството на бившето си училище. Дарението беше част от инициативата #върниобратно, чиято цел е да даде пример и да стимулира хората да участват в създаването на по-добра училищна среда. 
 

Летисия
netinfo


Председателят на местния парламент Константин Луков би първия звънец в СУ „Димчо Дебелянов“,  а в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 09.30 ч. – секретарят на Община Бургас - Божидар Кънчев.