съд темида
съд темида / / ThinkStock/Getty Images
"Съжалявам", каза Георги Мангов и поиска магистратите да го пуснат на свобода
Окръжният съд в Сливен наложи днес постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 28-годишния Георги Мангов, който в неделя пиян уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека на бул. "Бургаско шосе" в града, а след това избяга от мястото на престъплението. Това съобщиха току-що от Апелативната прокуратурата в Бургас.

Срещу задържания е повдигнато обвинение по чл.343, ал.3, предл.1, 4, 6, б.„б“, вр. чл.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, който предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Той, сочат данните в кориците на разследването, е управлявал автомобила си с 2,24 промила алкохол в кръвта. "Съжалявам", каза днес в съдебната зала Георги. И настоя да бъде пуснат на свобода. 

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Мангов е извършил престъплението, в което е обвинен. А освен това, представителят на държавното обвинение бе категоричен, че в случай, че бъде пуснат на свобода, Георги може да се укрие. Адвокатът му  контрира и обяви, че задържаният нямал никакво намерение да избяга от правосъдието. Все пак съдът прие тезата на прокуратурата и постанови постоянен арест. 

Решението на окръжните магистрати не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.