Темида
Темида / ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Бургас изпусна 54-годишния Кирил Атанасов, който постреля себе си и бившата си приятелка в хранителен супермаркет в Свети Влас.

Днес на обяд, точно пет часа преди да изтече 72-часовия му прокурорски арест, от магистратурата настояха да му се наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането бе внесено в съда, но... до 17.30 ч. заседание не бе насрочено. От пресслужбата на Окръжния съд не се ангажираха с коментар към момента.

Така на практика случаят се оказва висящ, а прокуратурата е в цайтнот. „Единственото, което можем да направим, е да поставим полицейска охрана пред стаята на жената, което в момента е в болница, а на Атанасов - забрана да напуска страната“, коментираха от прокуратурата.

Мъж в Свети Влас простреля бившата си приятелка, после и себе си

Въпросът сега е къде се намира Кирил Атанасов. От държавното обвинение съобщиха,че до обяд той е бил в УМБАЛ-Бургас и подчертаха, че при желание от страна на съда би могло да се насрочи заседание дори в болничната му стая.

Срещу Атанасов е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК или опит за умишлено убийство, останало недовършено, поради независещи от него причини. Пред Дарик адвокатът на мъжа заяви, че клиентът му все още се намира в бургаската болница. В същото лечебно заведение, но в отделението "Уши, нос, гърло", е и пострадалата Лиляна.

„За какъв опит за убийство можем да говори, като той, дори стреляйки в главата си с газов пистолет не е успял да се самоубие“, каза адвокат Стоян Иванов. Той определи действията на прокуратурата като пресилени и риторично попита: „…в болницата ли да се проведе съдебното заседание“.

На 8 май Кирил Атанасов нахлул въоръжен в хранителен магазин, където работила бившата му приятелка. Той стрелял по нея с газов пистолет, а след това опрял дулото в главата си и дръпнал спусъка.