/ ОД на МВР-Бургас
Второкурсници от специалността „Право“ в Бургаския свободен университет посетиха Областна дирекция на МВР в рамките на обучението си по „Административно право и административен процес“.
 
Благотворително: Полицаи от осем държави във футболен турнир

Символичният домакин на срещата, старши комисар Калоян Калоянов, се спря в детайли на четирите основни отдела в ОДМВР „Криминална и Охранителна полиция”, отдел „Разследване” и отдел „Административен”.
 
Студентите се изненадаха, че едно от направленията на дейност в „Криминална полиция” е характерно освен за Бургас единствено за София, а именно работата по противодействие на незаконната миграция и каналджийската дейност.
 
Интерес предизвикаха и актуалните в последните години киберпрестъпления и кражбата на лични данни в интернет. Старши комисар Калоянов запозна второкурсниците от БСУ с криминогенната обстановка в региона.
 
Главният юрисконсулт Ана Димчева и старши инспектор Росица Паязова от „Административно наказателна дейност” към Пътна полиция представиха в детайли организацията по административно наказателната отговорност в отделните структурни звена на МВР.