Спонсор дава рамо на ватерполния Черноморец
Спонсор дава рамо на ватерполния Черноморец / netinfo

Най-малките ватерполисти на "Черноморец" ще играят в предстоящото държавно първенство по водна топка с финансовата подкрепа на рибопреработвателна компания "Атлантик". Договорът е за една година и беше подписан от двете страни днес, 22 януари, в офиса на фирмата. Със средствата, които спонсорът ще преведе на СКВТ "Черноморец" на три транша, ще бъде обезпечено участието на състезатели във възрастова група родени 1999 г. и по-малки. Логото на "Атлантик" ще бъде изобразено на шапките на малките ватерполисти до герба на община Бургас, която съфинансира спортните клубове в града.
С идването на новия спонсор целта пред детската формация на "Черноморец" е извоюване на шампионската титла. През миналото първенство бургаският тим се окичи със среброто.
Финансовата помощ за бургаския клуб е от изключително важно значение предвид големия брой мачове, които се играят само от една възраст в рамките на един сезон. Допълнително утежняващ фактор е липсата на закрит басейн в Бургас, отговарящ за провеждането на официални състезания през зимата. Това на практика лишава "Черноморец" от домакинства в студените месеци. За всеки кръг във всяка една възраст бургаските отбори гостуват по 3-4 дни или в столицата или във Враца, което във финансово отношение е доста сериозно перо.