Четирима души са задържани при операция в Бургас за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, съобщиха от МВР.

МВР

В хода на проверка, в жилище, обитавано от 41-годишен мъж с криминални регистрации и осъждан, са установени двама - 35-годишен мъж, познат на полицията и осъждан мъж и 31-годишна жена.

МВР

При обиска, у тях са намерени: течен медикамент, от който се извлича ефедрин, червено прахообразно вещество, съдове и други принадлежности.

След спецакция: Иззеха над половин килограм марихуана в Пловдивско (СНИМКИ)

При продължилите процесуално-следствени действия в прилежащо мазе са отрити още и 10-литрова бутилка с прозрачна течност, 11-литрова бутилка с бяло кристалообразно вещество, бутилка с остатъци от бяло кристалообразно вещество и празни лекарствени опаковки.

МВР

Всички иззети вещества, течности и предмети са предназначени за производство на синтетичен високорисков наркотик - метамфетамин. Тримата бургазлии задържани до 24 часа.

Същата мярка е взета и спрямо 33-годишен с криминални регистрации мъж. Той бил проверен и задържан в района на хипермаркет в жилищен квартал.

МВР

У него униформените открили чанта, съдържаща подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици: лабораторен термометър, колба, две спринцовки, електронна везна, буркан с кристалообразно вещество, бутилка с прозрачна течност, съдове и пликове с прахообразно червено и бяло кристалообразно вещество.

МВР

На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по  изясняване на всички факти и обстоятелства около престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.