Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж на пътник, съобщиха от Агенция "Митници".

Откриха над 13 кг хероин в шофьорската кабина на камион

Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 7 февруари, на Летище София от Сао Пауло, Бразилия, транзит през Доха до София с полет на Катарските авиолинии.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират пътника за проверка и след сканиране на багажа му установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети.

Агенция

Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2.135 кг.  По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност. В санкционната част на тази норма, законодателя е предвидил наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 години.

След акция в София: Иззеха близо килограм наркотици

Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на постоянна мярка - постоянно задържане спрямо 44-годишния бразилски гражданин.

Съдът прие мотивите на прокуратурата, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, както и високата степен на обществена опасност на деянието.

Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване.