„Шведска маса” остана извън Парламента
„Шведска маса” остана извън Парламента / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса” остана извън Парламента
64066
„Шведска маса” остана извън Парламента
  • „Шведска маса” остана извън Парламента

И отпочна се първият седмоднев след времето изборно. Едни радваха се, а други скърбяха, трети бюлетини брояха, а пред вратите на Разнородното събрание четвърти коси скубеха и виеха в плач жалостен, че отвън останали са, а пети доволно жълтиците от държавната субсидия вече брояха.

И хората по агората питаха се къде е Онзи, Що Звукозаписно Студио В Тоалетната Си Има, но Него нямаше го и мълчеше той, а мълчанието страшно беше. Тогаз всеки думи издумваше и говорилня голяма настана. Наизлязоха пак вълци в овчи кожи и на овцете казаха, че са готови да ги водят към тучни поля с тревица за паша, а овцете очи разтриха и като видяха, стреснаха се, че пък същите вълци начело турнали са.

Но яви се Той с апостолите си и заговори гербератор Ленторезец I Копник, пък поиска ново време изборно и народът да изберял кой да води го. Слисаха се всинца, щото такова чудо не беше нивга случвало се - да спечелиш битка и да се откажеш от победата и нова битка пак да поискаш.

Но гербераторът тъй каза, само че тръбачите медийни ерихонски вече набаречваха се и наниколайчваха се за другиго и Осанна нямаше, а само Разпни го и Той ядоса се и намръщи се.

А сенатор  Цацароний легионите прокурорски поведе на битка за имунитета на вицеконсула Цветаний и обеща да му го вземе и в безимунитетие да остави го.

Тъй стигна се до петък, когато крава излая, петел изблея, агне изкукурига, а куче кокер шпаньол за каракачанска овчарка взе се. След тия знамения и поличби рев, вой и скърцание със зъби настанаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Тогава започна предаването „Шведска маса” и двамата му водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон гнусни слова заприказваха.

В началото поздравиха феновете на футболния отбор „Левски” с увеличението на колекцията им от сребърни медали, този път спечелени от финала на купата на България. Наложи се да звъни левскарят Ники, за да им обясни, че много рано са започнали да разливат чорба в ефира. Дори човекът рече „Тъпан бие, гайда ручи, някой мучи”, ама Максимовсон коментира, че само в един футболен отбор се мучало.

В един момент след няколко безумни изпълнения на певицата Стефифешън водещите започнаха да разпитват слушателите коя партия от останалите извън парламента ще им липсва.

И се започнаха едни изповеди.

Ники призна, че ще му липсва Иван Командира, който разцепил и погребал синята партия.

Борката се изповяда, че му липсвали Йоло Денев и Яне Янев, които били подходящи за премиер на страната. Тъгувал и по Светльо Витков.

В ефир Иван Терзиев прогнозира, че малките отпаднали партии като малкото камъче щяли да обърнат голямата каруца на големите партии. Дори човекът призова БСП и ГЕРБ да плеснели с ръце и да се прегърнат.

Радо изпрати призив към левскарите да не се притеснявали за мача с Лудогорец, защото калъфката била гарантирана.

После добави, че никой нямало да му липсва и че се очертавали големи липси. Накрая добави, че в държавата почнали да се случват и хубави неща, например прокуратурата заработила.

Бат Коста взе сметалото и изчисли, че 60% от партиите в парламента щяли да му липсват, ама за съжаление били вътре. После разтвори душата си и сподели, че му липсвал бат Ваньо и Яне с неговото дрънкане. Накрая изплака болката си за изчезналата десница и предрече, че държавата отива на лошо.

Валя призова да стане като в САЩ и да имало две партии, а не като у нас много партии хилаво бебе. Дори изведе математически и политически закон – „По-малко партии, по-читава държава”.

Бат Жоро обясни как хората ще започнат да получават по 1000 лева заплати. За целта трябвало да падне валутният борд и всички щяли да си свиркат с високи заплати и висока инфлация.

Постъпи и сигнал от нервен слушател за гадна шахта на пътя между два бургаски блока в комплекс „Славейков”. На човека му писнало да чува думкането на колите по металните капаци на шахтата и поиска ремонт.

Г-н Петков призна, че му липсва десницата в парламента и обясни, че у нас всичко вече станало „Говорить Москва”.

А след него друг слушател поздрави с  деня на левичарите Волен Сидеров и Яне Янев.

Така се изниза и предаването и си свърши без никой да страда за него

Чуйте грухтежа на водещите в звуковия файл, под снимката