Румен Ангелов - малките пристанища за общините
Румен Ангелов - малките пристанища за общините / netinfo

Правителството да предостави всички малки пристанища на общините ще настоява в Народното събрание бургаският депутат Румен Ангелов.

През това лято за първи път Поморие, Царево и Ахотопол стопанисваха самостоятелно своите портове и позитивите за местната икономика са повече от осезаеми – твърди народният представител.

Според него кабинетът трябва да даде възможност и на останалите общини да получат своите престанища тази година, за да имат възможност да ги подготвят за следващото лято.

Тромавите действия на държавната администрация осуетиха сериозните инвестиционни намерения на италиански фирми към пристанището в Ахтопол и това за пореден път доказва, че държавата е изключително лош стопанин. Повече от година и половина ахтополският порт не беше деактуван, а такова протакане би прогонило всеки инвеститор – смята Румен Ангелов.

Зам. председателят на парламентарната комисия по транспорт очаква с промените в Закона за кодекса на търговското корабоплаване да се даде възможност за силен икономически тласък чрез развитието на рибарските и яхтените пристанища в общините.