/ Бургасбус
В продължение на политиката на Дружеството за цялостно интегриране на електронната система за таксуване в градския транспорт, от 18 юни - понеделник във всички тролейбуси, валидаторите ще бъдат пуснати в експлотация.

От 18-ти юни се преустановява продажбата на хартиени карти за 15 дни и 1 месец за линии Т1 и Т2. Клиентите с предварително закупени карти, ще могат да ги ползват до изтичане на срока им. От същата дата се преустановява валидността на безплатните талони за линии Т1 и Т2, издадени към карти с общинско намаление.

Приканваме всички редовни клиенти на Дружеството, които все още нямат електронни карти за пътуване да се снабдят с такива в касовите ни салони – Транспортна къща, Автогари Юг и Запад, Терминал Меден рудник. Нашите служители на място ще помогнат при избора на най-подходящия за всеки клиент продукт от тарифния план.

Стойността на превозните документи, заредени в карти на електронен носител е:
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 50 пътувания) – 1,20 лв.
– билет за пътуване с прекачване до 45 минути (пакет 30 пътувания) – 1,25 лв.
Запазват се и цените на абонаментите и електронните билети за учащи и пенсионери.


Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са „времеви”, т.е. в рамките на 45 минути всеки пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване.

Напомняме, че всеки пътник, който разполага с електронна карта, в която има зареден валиден превозен документ (билети, пакет пътувания, абонамент) следва да се валидира още в началото на всяко пътуване.

Ако не разполага с електронна карта, пътникът е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от шофьора.

Съгласно чл. 101, ал. 1 от Закона за автомобилните превози, нередовен пътник в градския транспорт подлежи на имуществена санкция. Глобата е в размер на 10.00 лв. (при плащане в превозното средство) или 20.00 лв. (при отложено плащане в Транспортна къща).

За допълнителни въпроси и консултации, свързани с възможностите на електронната система за таксуване и цените на превозните документи може да се обадите на телефони 056/83-14-22, 0882/45-51-55 или да посетите сайта на Дружеството www.burgasbus.info.