Престижно: Приморско е номер 1 в морския туризъм

Община Приморско спечели три приза в надпреварата за годишните награди на Министерството на туризма - „Община на 2018 г. за морски туризъм“ и награди в категориите „Иновация“ и „Туристическо събитие“. Гласуването за любима дестинация продължи в рамките на месец, а Приморско водеше убедително през цялото време. На финала общината получи 60.83% от общия вот за приза „Община на 2018 г. за морски туризъм“.  

Приморско на крачка от №1 в морския туризъм

„Победата в тази категория е голямо признание за Приморско“, заявиха от местната власт. Наградата за „Иновация“ гласуващите присъдиха на 3D добавена реалност на Тракийско светилище Бегликташ – дело нa Димитър Игнатов. 3D холограмата е единствена в България към момента.

В тази категория мериха сили цели 13 проекта, като 3D добавена реалност на Тракийско светилище Бегликташ спечели с 39.98% от гласувалите. Проектът представлява холограмен древен тракийски жрец, разказващ легендата за Бегликташ на посетителите на Историческия музей в Приморско.

Спортен деятел дари книги на училище и читалище в Приморско

За наградата - „Туристическо събитие за 2018 г”. се пребори Ултра крос триатлон „Лъвско сърце”, който се провежда вече две поредни години на територията на община Приморско и събира спортни ентусиасти и зрители от цяла Европа. Събитието е едно от най-бързо развиващите се, с изключително много състезатели, последователи и фенове.