Помогнете на Тереза да получи втори шанс за живот
Помогнете на Тереза да получи втори шанс за живот / netinfo

Близки и колеги на бургазлийката Тереза Ганчева стартираха благотворителна кампания за събиране на средства за бъбречна трансплантация. Тереза е на 32 години, от ноември 2014 г. е на хемодиализа. Единственият подходящ донор е майка й. За трансплантацията, която ще се извърши в чужбина, са необходими 32 000 евро, с които семейството не разполага.
Посланието на Тереза във Фейсбук, с което тя моли за помощ познати и непознати, първо трогна нейните колеги, които вече започнаха събирането на средствата. Постът й, кръстен „Шанс за втори живот", само от вчера е споделен десетки пъти. „Трудно намирам думи, но като всяко младо момиче, чрез вас желая да си подаря надежда и шанс за втори живот. Семейството ми и аз ви благодарим предварително", е написала Тереза заедно с дарителската сметка, в която се събират средствата.
Един от първите отзовали се е общинският съветник Стефан Цинцарски, който е поел ангажимент да привлече и други дарители.
Майката на Тереза е една от най-уважаваните акушерки в Бургас, с над 30-годишен стаж. Стотици хиляди бебета са поели своя път в живота първо в нейните ръце. Затова семейството се обръща най-вече към майките - ако имат възможност, да дадат шанс за втори живот и на Тереза Ганчева.
Дарителска сметка - Инвестбанк АД
Тереза Иванова Гачева
BGN BG98IORT81285009827400
BAE IORT8128 BIC IORTBGSF
Сметката е левова.