/ netinfo
Полицията в Приморско се сдоби с електронен анализатор тип дрегер „Дръгтест”, с който ще бори престъпността през наближаващия летен сезон. Уредът е закупен от община Приморско и бе дарен на служителите на реда.
 

Дрегер за дрога
netinfo


По предложение на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, подкрепено от общинските съветници, местното полицейско управление вече разполага със специалното техническото средство.

С него служителите на реда ще могат да проверяват водачите на превозните средства за употреба на наркотици и така да предотвратяват евентуални произшествия. Модерният дрегер може да улови наличието на шест забранени вещества в организма на човек, употребил преди да бъде тестван.

дрегер за дрога
netinfo


 
Дрегерът бе предаден днес на главен инспектор Калин Стоянов - началник на РУ-Приморско. На церемонията присъстваха общинските съветници на морския град и ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР-Бургас. 

„Благодаря за възможността да присъствам на това събитие. За мен и за моите колеги това е един идеален пример за партньорство между държавна институция и общински власти в лицето на общински съвет и общинска администрация – Приморско“, каза ст. Комисар Калоянов.  

Той допълни, че една такава помощ, каквато оказва община Приморско със закупуването на такова устройство, е безценна за тях. „Нашата основна задача е да работим за обществения интерес и колегите от РУ – Приморско чрез дрегера ще работят именно за това“, каза още комисар Калоянов.

дрога дрегер
netinfo

Кметът Димитър Германов също поздрави служителите на реда за новата придобивка.  „Това е точно такъв пример, колко добре си сътрудничим и това е в една единствена посока – да работим в полза на обществото.

Община Приморско, в наше лице като ръководство, с каквото може и както може помага с една единствена цел - хората да се чувстват комфортно“,  изтъкна градоначалникът Германов при връчването на дрегера.