Песента сбъдва мечта!
Песента сбъдва мечта! / sxc.hu
Песента сбъдва мечта!
49232
Песента сбъдва мечта!
  • Песента сбъдва мечта!

80 000 лв. са нужни на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" за да направят многофункционална концертна зала в училището, това каза за Дарик Бургас директорът Златина Пантелеева. От новата учебна година, Спортното училище беше преместено и Музикалното вече стопанисва цялата сграда.

Идеята е бившият училищен стол да бъде ремонтиран. Той обаче е в окаяно състояние и са нужни доста средства за да се превърне в място подходящо за концерти, спектакли и театрални представления. От училището с нетърпение очакват да получат разрешение и за изграждането на открита сцена в двора му. Така то може да се превърне в център за отдих и култура за квартала, в който се намира, коментира директорката му.

Според нея няма как с делегирания бюджет да реализират мечтата си. „Имам уверението на Министерството на културата, че на определен етап те също ще ни помогнат, но ние не сме спрели да търсим средства. Не можем да чакаме някой нещо да направи, трябва сами да се активизираме! ", категорична е г-жа Пантелеева. Така се появило предложението да организират благотворителен концерт. Той е озаглавен „Песента сбъдва мечта".

В музикалната проява ще вземат участие „Горещ пясък", солисти от Детски хор „Милка Стоева" , Клуб „Сезони" и ВГ „Морски песъчинки". Към инициативата ще се присъединят и хип хоп формация "Форсайт Крю" и Формация "Денс Машин" от танцова школа "Дюн". Ще се включат разбира се и ученици от НУМСИ „Проф. П. Владигеров", които са приели инициативата с голям ентусиазъм.

Концертът е тази вечер /19 януари/ от 19.00 часа в дома на Лукойл. Цената на билета е 3 лв.

чуйте интервю със Златина Пантелеева, директор на Музикалното училище, в звуковия файл: