/ БНР
Лек автомобил „Шкода“, собственост на бившия депутат от Български демократичен център /БДЦ/ и съпредседател на партията Стефан Кенов, избухна в пламъци на паркинг пред дома му в Карнобат. Огънят лумнал малко след 1.00 часа на 31 март, съобщиха от областната дирекция на МВР – Бургас. Пламъците засегнали предната част на автомобила и част от вътрешния салон. Към момента, няма данни за умишлен палеж, уточняват от полицията.

„Не искам да коментирам случая. Нека оставим органите да си свършат работата. Не искам да им преча“, коментира Кенов пред Дарик-Бургас. Той категорично изключи възможността инцидентът да е свързан с пожара в наследствената му къща в Карнобат, станал през септември миналата година. При инцидента едва се спаси 92-годишната му баба.

Тогава Кенов постави под съмнение официалната версията на полицията за късо съединение, което е предизвикало пожара в жилището. Причините за изгорелия му автомобил, както и стойността на щетите се изясняват. По случая се води разследване.
 

„Европа“ си търси 200 000 лв. от неуспял кандидат-кмет


Припомняме, че частен съдия изпълнител наложи запор върху заплатите на бащата на Стефан Кенов – Георги Кенов, който е бивш кмет на община Сунгурларе и настоящ общински съветник от БДЦ. Запорът, според документ, с който Дарик-Бургас разполага, е поискан от вече фалиралата верига магазини „Европа“АД, свързана с енергийния бос Христо Ковачки. Управител на дружеството е Гергана Дончева от Националния изпълнителен комитет на БДЦ.

На местните избори през 2015 г., след два мандата начело на община Сунгурларе като член на ДПС, Кенов изненадващо се яви като кандидат за кмет, именно от партията на Ковачки (БДЦ), но загуби на балотажа. Сега от екскмета се искат 200 000 лева плюс лихви в размер на точно 12 155 лева. Парите, пак според книжата, са били отпуснати от търговската верига.

Стефан Кенов категорично изключи възможността, инцидентът с автомобила му да има нещо общо с финансовите претенции към баща му.