Община Камено се разплаща коректно
Община Камено се разплаща коректно / netinfo

Над 400 хил. лв., от общо 700 хил. лв. задължения по Програма САПАРД, е изплатила Община Камено към фирмата, извършила строежа на канализация на нейна територия, съобщи кметът инж. Стефан Бонев. Изказването му е по повод твърдението на опонента му в предстоящите местни избори Жельо Вардунски, че Общината има огромни задължения, които са можели да бъдат избегнати.

„Фирмата-изпълнител ни направи погасителен план, който Общинският съвет прие. Над 400 000 лева вече сме изплатили. В тази ситуация Община Камено беше излъгана от Фонд „Земеделие” и фирмата съвсем правомерно има претенции към нас, тъй като те си свършиха работата. Държавната комисия прие канализациите в Камено, а след няколко месеца фонд „Земеделие” просто не си изплати парите и не си изпълни задълженията.”, коментира Стефан Бонев.

Той допълни, че в подобна ситуация са още 27 общини в страната, като общата сума, която не е била изплатена е над 27 000 000 лева. От октомври 2014 година Община Камено е подала документи в Софийски градски съд, за да съди Фонд „Земеделие”, тъй като по договор е трябвало да й бъдат изплатени около 800 000 лева. Кметът вярва, че тези пари ще бъдат получени наведнъж.

Той коментира още, че Камено не може да бъде наречена най-бедната община в областта, тъй като на нейна територия е нефтената рафинерия ЛУКОЙЛ, която генерира приходи.