/ БГНЕС
Незаконно изградена буна е причина за срутилия се участък на крайбрежната алея в Обзор.

Според експерти незаконно изграденото съоръжение е пренасочвало силите на морските вълни към срутилия се вследствие на дългогодишните процеси участък. Това съобщиха от пресцентъра на Община Несебър.

Лошото време активизира свлачище на крайбрежната алея в Обзор (СНИМКИ)

Предстои сезиране на отговорните държавни институции относно правилата за експлоатация на концесионната зона на плажа и грубо неспазване на ограниченията за навлизане на тежка строителна техника по крайбрежната алея.

Във връзка с щетата по крайбрежната алея, Община Несебър е предприела мерки за незабавно ограничаване и забрана за движение по компрометираното съоръжение, както за превозни средства, така и за пешеходци.

Строително-ремонтните дейности, които предстои да започнат по алеята, са залегнали в капиталовата програма на Общината и по тях се действа методично според зададените в проекта етапи.

За предстоящия основен ремонт на крайбрежната алея с канализационен колектор  Ф 500 в Обзор вече е избран изпълнител и строителните дейности ще започнат в най-кратки срокове. Предвижда се изграждане на нова подпорна стена. Предвижда се и реконструкция на алейното осветление, нов предпазен парапет и подмяна на съществуващата настилка.

Средствата са осигурени от бюджета на Община Несебър. Припомняме, че за разрушената част от крайбрежната алея, на 6 февруари информира кметът на Несебър Николай Димитров в личния си фейсбук профил.
Галя Тенева, БТА