/ iStock/Getty Images
Обвиняемият е посочил конфликт с брата на пострадалата
"В хода на разследването към настоящия момент са установени 18 наранявания на телесната неприкосновеност". Това каза пред журналисти Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и наблюдаващ по делото.

Нападнатото 17-годишно момиче в Бургас е в хирургично отделение

По думите му е намерен кухненски нож с кафява дръжка, който е иззет по надлежния ред и е приобщен като веществено доказателство по делото.17 от раните са прободни - в областта на торса на пострадалата, а една е прорезна - в областта на шията. Тя е с диаметър около 15 см.

Към настоящия момент поради здравословното състояние на пострадалата, която съвсем скоро беше изведена от реанимация, съдебно-медицинската експертиза не е изготвена, затова си позволих да предоставя на Съда копие от наличната медицинска документация“, поясни Георги Чинев.

Той добави, че като причина за нападението обвиняемият е посочил конфликт с брата на пострадалата. „Всички негови тези, включително защитни такива, ще бъдат предмет на анализ.

Дали е определил алкохол и наркотици към момента на нападението ще стане ясно след назначената във ВМА експертиза. Наркозависим е от дълги години, по негови самопризнания“, каза още прокурор Чинев.

Предстои да се изясни и дали момичето е било нападнато целенасочено. „Ако той е предприел предварителни действия по нападението ѝ, което той отрича към настоящия момент, обвинението ще претърпи промяна в посока по-тежката квалификация - за опит за убийство, осъществено предумишлено“, заяви Георги Чинев.

Мъж се опита да убие с нож 17-годишно момиче в Бургас

По думите му обвиняемият е регистриран в Центъра за психично здраве. „Важно е да се отбележи обствоятелството, че последният му престой там е през декември 2015-а година.

От 6 години той не е бил там. Той сменя тезите си - в един момент казва, че не е бил некритичен към поддържащата терапия - не е приемал такава, а после, че само последните 10 дни не я е приемал“, добави прокурор Чинев.

Стана ясно още, че е назначена комплексна психолого-психиатрична експертиза, която обаче все още не е изготвена. Прокурор Чинев подчерта, че наличието у дадено лице на психическо заболяване не предполага непременно неговата невменяемост. 
Агенция "Фокус"