Наградиха най-добрите коледни пожелания за Бургас
Наградиха най-добрите коледни пожелания за Бургас / Пресцентър - Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на териториалното поделение на „Български пощи” ЕАД Лиляна Драгоева наградиха днес победителите в конкурса за най-добро и оригинално пожелание за града ни, организиран от бургаските пощи със съдействието на Общината. През изминалите две седмици бургазлии имаха възможност да пуснат картичка със своето пожелание за Бургас в специални пощенски кутии, поставени по училищата, пощенските клонове и в Общината.

Рая Ранкова /10 г./, Васил Йорданов /10 г./, Кремена Богданова /37 г./ и децата от IV б клас на НБУ „Михаил Лакатник” са бургазлиите, отправили най-интересни и едновременно значими пожелания за града ни. Те бяха избрани от съвместно жури, съставено от представители на „Български пощи”–Бургас и общинска администрация. Днес посланията бяха прочетени пред журналисти и граждани във фоайето на централната поща, а победителите в конкурса получиха като подарък годишни абонаменти и сувенири.

Николов връчи допълнително подаръци на още две деца извън официалната класация, чиито послания са го впечатлили лично – те са на Пламена Зафирова /10 г./ и Никол /10 г./. В своята картичка Никол е писала, че желае да стане кмет, „за да се грижи за града” и да се срещне с настоящия градоначалник, за да сподели с него идеите си.

Днес тя получи лична покана от Николов да бъде „кмет за един ден” в едноименната инициатива, организирана ежегодно от Общината. Пламена пък беше поздравена от кмета на Бургас за смелото й пожелание да се построи „мост, който да стига от началото на морето до края”, а краят, според детето, е остров Св. Анастасия.