18-годишния Янко Йорданов, който открадна тир и след зрелищно преследване с 10 патрулки катастрофира, остава за постоянно в ареста. Това реши Бургаският районен съд. Засега обвиненият в кражбата на камиона младеж отказва да даде на разследващите обяснение за действията си, предаде NOVA.

Около полунощ в четвъртък Янко Йорданов се качва в паркиран камион и  потегля. Криволичещият тир е забелязан от полицейски патрул. След като не успяват да го спрат, започва гонката по улиците на три жилищни комплекса в града. Екшънът завършва с преобръщане на камиона, натоварен с 22 тона ламинат.

„Янко Йорданов не е притежавал валидно свидетелство за управление на МПС”, заяви наблюдаващият прокурор Зорница Щърбева.

Младеж открадна тир и го обърна след гонка с полицията в Бургас

Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни. Въпреки това прокуратурата поиска постоянен арест за младежа, който само преди около месец навършил пълнолетие.

„На този етап обвиняемият отказва да дава обяснения по обвинението. Единствено заяви, че сам си е виновен, но не желае спрямо него да бъде вземана мярката задържане под стража”, каза още Щърбева.
NOVA