Министър Данаил Папазов: При концесията на пристанище Бургас са допуснати грешки
Министър Данаил Папазов: При концесията на пристанище Бургас са допуснати грешки / netinfo

При концесионирането на пристанище Бургас са допуснати грешки - коментира в Бургас транспортният министър Данаил Папазов. Министърът изрази мнение, че цялата дейност в пристанището е трябвало да бъде дадена на държавния оператор.
Според г-н Папазов в момента протът има 14 корабни места и при обособяването на бъдещата зона за обществен достъп трябва да се подходи така, че да не са закриват корабни места и да не се съкращават работници. Дори в момента в министерството се обсъждат възможности за инвестиции в 3 и 4 корабно място за обработка на контейнери.
Министърът на транспорта призна, че трябва да се отвори подход към вече изградената морска гара, тъй като сега тя не може да изпълнява в пълна степен своите функции.
За в бъдеще пасажерският терминал ще бъде обграден и отделен от корабните места, за да се покрият законовите изисквания за безопасност.
Данаил Папазов обяви и че графиците за строителството на трафик кулите в Бургас и Варна се спазват и те ще бъдат завършени до края на годината.