Николина Ангелкова
Николина Ангелкова / фейсбук
Несебър и Слънчев бряг не могат да се слагат под общ знаменател. Октомври внасяме проекта за статута на курортите, каза още министърът
Ангелкова за статута на Слънчев бряг
94474
Ангелкова за статута на Слънчев бряг
  • Ангелкова за статута на Слънчев бряг
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг със сигурност може да разчита на мен. Задължително е да има среща, защото имено с тях от една година работим заедно за промяната в статута на националните курорти. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с изпратеното от Съюза на собствениците писмо до премиера Борисов с искане за среща по въпросите за статута на най-големия ни туристически комплекс.

Слънчев бряг пак на протест (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Не може община Несебър и курорта Слънчев бряг да се слагат под общ знаменател. Време е законово те да бъдат разграничени, както и е във всички туристически държави. Това каза в Средец министър Ангелкова. Тя присъства в Деултум на дискусия на тема „Слоу туризъм“, която се проведе в Национален археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум-Дебелт“ в община Средец. 

Слънчев бряг: Искат спешна среща с премиера

Според нея, проблемите, които провокираха протестите на собственици, работещи и туристи в Слънчев бряг, са свързани именно с факта, че правилата за общински център и голям курорт са преравнени.  "В момента изискванията за общините важат и за курортите, което създава една непрекъсната колизия и грешно разбиране", поясни Ангелкова.
Тя изрази надежда, че още следващата година проблемът може да бъде решен, тъй като през октомври предстои да бъде внесен в МС проекта за закона за туризма.
Повече по темата, чуйте от министър Николина Ангелкова в звуковия файл:

Премиерът за протестите в Слънчев бряг: Това е демокрация