с
с / Веселин Максимов
Подкрепяме усилията на Правителството и Държавата за спазването на законността в к.к. „Слънчев бряг”, но да е по начин, който да не смущава спокойствието на туристите в комплекса, се казва в позицията на Съюза на собствениците в комплекса по повод проверките на институциите в редица заведения и хотели.

Оттам призовават местната власт  в лицето на Община Несебър да влезе в ролята си и да предприеме действия в съответствие със задълженията си на стопанин на публичната общинска собственост.

„Държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на к.к. „Слънчев бряг“. Подкрепяме решението си взето на Годишното общо отчетно събрание на СНЦ „Съюз на собствениците”- Слънчев бряг от 2015 година, и както многократно сме настоявали за премахване на незаконните временни обекти в к.к. „Слънчев бряг”, ограничаване на шума и последствията от туровете „бар кроул”. Настояваме  за решаването на статута на инфраструктурата в курорта“, пишат в съобщение до медиите браншовиците.

Те настояват за съвместна среща с Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и  кмета на Несебър Николай Димитров.