бар
бар / ThinkStock/Getty Images
И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения, съобщава БНТ.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Валери Симеонов с акция в Слънчев бряг: От тази нощ битката за тишина ще бъде война

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат. Той ще свика в Бургас съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.
БНТ