Милионери фалираха ”Шведска маса”
Милионери фалираха ”Шведска маса” / снимка: Росица Амелева
Милионери фалираха ”Шведска маса”
30795
Милионери фалираха ”Шведска маса”
  • Милионери фалираха ”Шведска маса”

И беше понеделник и Онзи, Който През Един Ден Казва Едно, А На Втория Ден Казва Друго И Винаги Е Прав се срещна очи в очи с нотабили богаташи от странство и като видя им рече:

„Няма да ми се правите на обидени и разсърдени”, пък после им обеща да не им пречи да инвестират и да работят.

И камбанен звън възвести, че в страната, колкото една човешка длан се е родило отроче държавен стандарт и тогаз един от болярите на Оногова, Що Самият Той Е Стандарт, им рече на хората, че в млякото вече мляко ще се налива, а сиренето ще е от крави, биволи, кози, овце, а не както досега е било от палми и от стружки кокосови.

И възрадваха се хората и още повече се възрадваха.

А радостта им стана още по-голяма и ликувание ги обзе, защото един нотабил български обяви, че е спечелил един милион гроша и друг нотабил го последва и той обяви един милион гроша...и се вдигна крамолическа пропаганда...зер повярваха хората, че страшната криза си е заминала. Но не би!!!

Пък други нотабили обявиха, че живеят със заеми и жените им ги издържат и покруса и тъга безмерна обзе хората, защото казано е, че беден управник държавата до бедност ще я доведе и до просешка тояга, пък без ония двама с милион се разбра, че другите са нотабили бедни легион.

А в далечната велика британска земя дева българска на име Цветана постигна успехи чутовни и накара името и да скандира цял един народ. И тогаз Онзи, Който Строи Магистрали И Спортни Зали и прати вест по вестител телеграмен и пожела на девата да бъде силна и с десницата си да срази вразите край крепостта Уимбълдън.

И същия тоз момент по вестител телеграмен вест изпрати Първият Георги на републиката и пожела на девата българска с име Цветана да бъде силна и да победи в битката край крепостта Уимбълдън.

Но девата съсечена беше от руска мечка и като падна, никой от първенците повече не й прати по вестител телеграмен вест, защото казано е в писанията, че делото по изправянето на падналите е дело на самите паднали.

Но падението на човешкия род стана пълно, когато от нищото изпълзяха падналите ангели и радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и започна времето, що хората наричат „Шведска маса” и родът човешки беше предаден на гибел, на високи лихвени проценти по кредитите и настана рев, вой и скърцание със зъби.

Първото смислено нещо, което се чу в предаването беше трескавото и мераклийско обаждане на професор Генчев от йога клуб Дъскотна, който обяви, че започва кампания „да съберем 100 000 лева, за да се съблече Деси Слава”. Тук Максимовсон се почуди коя е тая, но стана ясно, че е оная русата с ония големи.

И двамата водещи разкриха гнусната си същност на чуждопоклонници,  като замечтаха в ефир Парагвай да спечелел световната титла по футбол, защото една парагвайка на име Лариса Рикелме щяла тогаз да скитори гола по улиците. И с непристоен език, с хохот, похот и кикот я одумваха двамата и срама хич даже нямаха.

После Максимовсон и Калудовсон се допитаха до хората „Мъжка постъпка ли е или наглост голяма български политик да обяви 1 милион лева годишен доход” и бат Коста звънна, та рече, че щом един човек е получил 1 милион, за да консултира едно дере, то тогаз същият човек трябва да стане главен консултант за България, че да спечели милиони за страната.

Там някъде звънна Ники и рече:

„Стана консултант на язовир,

Кемерът му видя хаир”

Но не обяви на кого е посветил стиховете.

В допитването на Стан „Явлението” Димитров се чу:

„Не е нагло, че е обявил, нагло е, че са толкова много левовете. Щом може да си го позволи, да му вземат данъци. Нямат право да имат толкова пари. Това е мъжка постъпка, доблестно е, дори да е невероятно. Постъпили са мъжки и смело, но пък показват неуважение към мизерстващите хора. Меко казано е наглост. Смешна работа е това. Малко множко са тия пари. Хубаво, че ги е обявил и не ги е крил.”

А накрая звънна Валя, която даде да се разбере, че наскоро се е омъжила и обеща да почерпи, а пък тъй между другото сподели, че в страната е пълно с хора SOS, което означавало „Селяндуринът си остава селяндурин”

И започна поредната серия на великия сериал „Непресъхващо лове”, в която Стамат и Хортензия кажи речи дадоха жълт картон на любовта си. Дори местният селски бек Митю Роналдото започна да я подслага на грешна съблазън и девата леко поддаде.

И настъпи тревожна въпросителна у почитателите на тази любовна история ще ги бъде ли двамата, ще се обичат ли тъй неустоимо и непресъхващо или ще пресъхне и тоз извор на белорогата, пардон на белоногата.

И съвсем в края се чу ужасно обещание другата седмица пак да има „Шведска маса” и в нея да се радиоизпуска румънски рап и китайски хип хоп и страшно беше, а ехото повтаряше ужас, ужас, ужасссссс

Ето, чуйте каква потрес е било и сами убедете се в звуковия файл под снимката